Cica v kozmetike: Zázračné ingrediencie pre vašu pleť

V dnešnej dobe, keď je trh s kozmetikou presýtený rôznymi produktmi a ingredienciami, je ťažké nájsť niečo, čo skutočne vyniká. Jednou z takýchto výnimočných ingrediencií je cica, známa aj ako Centella Asiatica. Táto rastlina, ktorá sa v tradičnej medicíne používa už tisíce rokov, si získala srdcia mnohých milovníkov krásy po celom svete. Ale čo presne je cica a prečo je tak obľúbená v kozmetike? V tomto článku sa pozrieme na pôvod a benefity tejto zázračnej rastliny a predstavíme vám nové produkty z radu kórejskej kozmetiky MEDI-PEEL.

Čo je cica?

Cica, známa aj ako Centella Asiatica alebo pupočník ázijský, je rastlina pôvodom z Ázie, ktorá sa v tradičnej medicíne používa už tisíce rokov. Táto rastlina rastie v mokradiach a je známa svojimi liečivými vlastnosťami. V kórejskej kozmetike, známej ako K-Beauty, sa stala veľmi populárnou vďaka svojim výnimočným vlastnostiam.

cicafoto

História a pôvod cica

Centella Asiatica bola tradične používaná v ajurvédskej a čínskej medicíne na liečbu rôznych kožných problémov, ako sú popáleniny, rany a ekzémy. V Indii je známa ako „gotu kola“ av Číne ako „ju xue cao“. Táto rastlina je bohatá na aktívne zložky, ako sú asiatikosidy, madecassosidy a kyselina asiatiková, ktoré prispievajú k jej liečivým účinkom.

Prečo sa cica používa v kozmetike?

Cica je cenená pre svoje protizápalové a upokojujúce účinky. Pomáha rýchlo a efektívne upokojiť podráždenú pokožku, podporuje hojenie drobných rán a jaziev, a prispieva k hladkej a rovnomernej pleti. Vďaka týmto vlastnostiam je ideálny pre pleť náchylnú k zápalom, začervenaniu alebo suchosti.

Hlavné benefity cica v kozmetike:

  1. Protizápalové účinky: Cica obsahuje aktívne zložky, ktoré pomáhajú znižovať zápal a podráždenie pokožky. To je obzvlášť užitočné pre ľudí s citlivou alebo aknóznou pleťou.
  2. Podpora hojenia: Cica podporuje produkciu kolagénu, čo je kľúčové pre hojenie rán a regeneráciu pokožky. To môže pomôcť zlepšiť vzhľad jaziev a strií.
  3. Hydratácia a výživa: Cica má schopnosť hydratovať a vyživovať pokožku, čo je dôležité pre udržanie zdravej a mladistvej pleti.
  4. Antioxidanty: Cica je bohatá na antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a predčasným starnutím.

1Zaujímavosti o cica:

  • Tiger Grass: Cica je niekedy nazývaná "tiger grass" (tigria tráva), pretože tigre sa v ázijských mokradiach prevaľujú v tejto rastline, aby si zahojili rany.
  • Bohatá na antioxidanty: Cica obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a predčasným starnutím.
  • Hydratácia a regenerácia: Okrem upokojujúcich účinkov cica tiež hydratuje a regeneruje pokožku, čo je kľúčové pre udržanie zdravej a mladistvej pleti.

Aké produkty s cica môžete vyskúšať?

Na našom e-shope Etani teraz nájdete nové produkty z radu kórejskej kozmetiky MEDI-PEEL. Tieto produkty využívajú silu cica na upokojenie a regeneráciu pleti, a sú ideálne pre každodennú starostlivosť o pleť.

MEDI-PEEL Cica:

  1. Cica-nol 5 Ampoule: Toto pleťové sérum je koncentrovaná esencia, ktorá poskytuje intenzívnu hydratáciu a upokojenie. Obsahuje vysokú koncentráciu cica extraktu, ktorý pomáha upokojiť podráždenú pokožku a podporuje jej regeneráciu.
  2. Cica-nol 5 Cream: Tento pleťový krém je ideálny na každodenné použitie. Poskytuje dlhotrvajúcu hydratáciu a ochranu, zatiaľ čo upokojuje a regeneruje pokožku.
  3. Cica-nol 5 Toner: Toner s cica extraktom pomáha vyrovnať pH pokožky, upokojuje a pripravuje ju na ďalšie kroky starostlivosti.: Toner s cica extraktem pomáhá vyrovnat pH pokožky, zklidňuje a připravuje ji na další kroky péče.

cicanol

4. MEDI-PEEL-Hydrogélové vankúšiky pod oči: Peptidové očné vankúšiky sú revolučným riešením pre starostlivosť o citlivú oblasť okolo očí.

43

5. MEDI-PEEL Peptide 9 Volume White Cica - Rozjasňujúca kyslíková esencia: Revolučná kórejská kyslíková esencia s výživným a rozjasňujúcim účinkom intenzívne bojuje proti starnutiu.

Záverom

Cica je skutočne zázračná ingrediencia, ktorá môže transformovať vašu pleť. Vďaka svojim protizápalovým, hojivým a hydratačným vlastnostiam je ideálny pre všetky typy pleti, najmä pre tie, ktoré potrebujú upokojenie a regeneráciu. Vyskúšajte produkty z radu MEDI-PEEL Cica-nol 5 na našom e-shope Etani a objavte, ako môže cica zlepšiť vašu pleť!